Az alábbi kötetek többsége a PMI Magyar Tagozat támogatásával és önkéntes szakembereinek közreműködésével jelent meg az Akadémiai Kiadó gondozásában. Büszkék vagyunk arra a szerepre, amelyet az alábbi szakkönyvek magyarnyelvű honosításában, publikálásában vállalhattunk az elmúlt tizenöt évben. Ajánljuk ezeket a hasznos könyveket mindazoknak, akiket a projektvezetés elmélete és gyakorlata közelebbről érdekel. Az alábbi listát 2021-ben két oktatási témájú kötettel sikerült bővíteni. Ezekben az ELTE PPK kutatói szerzőtársaikkal innovációkutatási eredményeikről számolnak be.

.

Oktatás, technológia, innováció

image

Akadémiai Kiadó, 2021

Halász Gábor, Kovács István Vilmos, Pálvölgyi Lajos (szerk.):

Oktatás, technológia, innováció: Helyzetkép és stratégia

A kötet a Digitális Oktatási Stratégia keretei között fogalmaz meg javaslatokat a nemzeti oktatási innovációs stratégia technológiai pillérének kibontására. Nemzetközi szakirodalmat áttekintve mutatja be a digitalizáció aktuális trendjeit és lehetőségeit az oktatásban, és konkrét fejlesztési javaslatokat tesz a hazai szakpolitika számára. A 2019-ben lezárult projekt résztvevői nem láthatták előre, hogy a 2020-ban kirobbanó Covid–19-világjárvány és az ennek nyomán meghozott intézkedések radikálisan átszabják az oktatás környezetét, és a közreadott tanulmányok tanulságai, valamint a kapcsolódó stratégia javaslatai a korábbinál is aktuálisabbá váltak. A digitális technológia oktatási alkalmazása mindenki számára kikerülhetetlen napi feladattá vált. Eme kihívások és lehetőségek új fejezetet nyitottak a pedagógiai innováció területén.

A könyv elérhető a Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás (MERSZ) rendszerben itt >>>

.

Innováció az oktatásban

image

Akadémiai Kiadó, 2021

Fazekas Á., Halász G., Horváth L., Pálvölgyi L., Balázs É., Antoni-Alt P:

Innováció az oktatásban. Az Innova kutatási projekt záró kötete.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb volumenű hazai oktatáskutatásának, az Innova projektnek az eredményeit összegzi ez a könyv. Arra az átfogó kérdésre ad választ, hogy milyen feltételek mellett jönnek létre és terjednek el az alulról építkező változtatások, innovációk. A kvalitatív és kvantitatív eljárásokat ötvöző kutatás az oktatási szektor minden alrendszerére kiterjedt. Az innovációk széles spektrumát vizsgálta, beleértve a tantermi folyamatokat érintő kurrikulum változtatásokat és a szervezeti működést modernizáló vezetési vagy menedzsment innovációkat is.

A könyv elérhető a Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás (MERSZ) rendszerben itt >>>

.

.

Projektmenedzsment útmutató (PMBOK® Guide) 6. kiadás

image

Project Management Institute, Akadémiai Kiadó, 2019

A könyv eredeti angolnyelvű változata, az „A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide)”az ezt megelőző kiadásokkal együtt több mint harminc éve a projektmenedzsment szakma vezető kézikönyve, munkaeszköze és olyan alapvető forrásmű, amely nem hiányozhat egyetlen projektvezető könyvespolcáról sem. Széles körben elismert kiadvány, amely átfogó szabályrendszert ad a hatékony projektmenedzsment gyakorlat számára. Miért? Mert egyedi módon projektmenedzserek készítették, és projektmenedzsereknek szól.

Magyar kiadás - projektvezető és társfordító: Pálvölgyi Lajos

A könyvismertető letöltése: letöltés >>>

A könyv kedvezményes megrendelése: megrendelés >>>

.

.

Agilis gyakorlati útmutató

image

Project Management Institute, Akadémiai Kiadó, 2018

A könyv a PMI Agile Practice Guide című kötetének magyar nyelvű kiadása. Ez a hazánkban hiánypótló könyv a projektmenedzsment gyorsan fejlődő és terjedő innovatív irányzata, az agilis projektmenedzsment aktuális összefoglalását adja. Segít megérteni, értékelni és felhasználni az agilis és a hibrid megközelítéseket. Gyakorlati útmutatást nyújt arra vonatkozóan, hogy mikor, hol és hogyan alkalmazzák az agilis megközelítéseket, valamint praktikus módszereket és eszközöket biztosít a szakemberek és szervezetek számára, hogy növeljék agilitásukat. A kiadványt más PMI standardokkal összehangolva állították össze, ideértve a Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) hatodik kiadását is. A könyv a Project Management Institute és az Agile Alliance® együttműködésének eredményeképpen az agilis megközelítés state-of-theart bemutatását tartalmazza (Scrum, Lean, Kanban, Scrumban stb.), és mint ilyen, nem hiányozhat egyetlen projektvezető könyvespolcáról sem.

Magyar kiadás - projektvezető és szaklektor: Pálvölgyi Lajos

A könyv kedvezményes megrendelése: megrendelés >>>

.

Projektmenedzsment útmutató (PMBOK® Guide) 5. kiadás

image

Project Management Institute, Akadémiai Kiadó, 2013

A PMBOK® Guide ötödik kiadásának magyar változata a PMI Magyar Tagozat önkéntes közösségének közreműködésével készült, hogy a hiánycikké vált sikeres magyarnyelvű harmadik kiadást a megújult tudásanyaggal, az ötödik kiadással váltsuk fel. A fordítás célja volt az is, hogy újabb lépést tegyünk a magyar projektmenedzsment szakmai nyelvének fejlesztése és a fogalomkészlet azonos értelmezése felé.

A kötet megjelenését számos cég és szervezet mellett a PROJECON is támogatta.

Magyar kiadás - projektvezető és fordító: Pálvölgyi Lajos

A könyvismertető letöltése: letöltés >>>

Beszélgetés a magyar kiadás műhelytitkairól: bővebben >>>

A könyv kedvezményes megrendelése: megrendelés >>>

.

Projektportfólió-menedzsment

image

Project Management Institute, Akadémiai Kiadó, 2011

A Project Management Institute (PMI®) szabványai körében fontos helyet foglal el ez a kötet, amely először válik magyarul is elérhetővé az érdeklődők számára. Abban a tipikus helyzetben nyújt segítséget, amikor több projekt és program egyidejű megvalósításából fakadó problémákkal kell szembenéznünk.

A téma aktualitását aláhúzza, hogy a bevált nemzetközi tapasztalatokra, legjobb gyakorlatra épülő hatékony portfoliómenedzsment a szervezeti projektkultúra érettségi fokán is nyilvánvaló előrelépést jelent, és ez a témakör még kevésbé feldolgozott a hazai szakirodalomban

Magyar kiadás - projektvezető és szaklektor: Pálvölgyi Lajos

Háttérbeszélgetés a magyar kiadás készítéséről: bővebben >>>

A könyv kedvezményes megrendelése: megrendelés >>>

.

Alfonso Bucero - Randall L. Englund:

Projektszponzorálás

image

Akadémiai Kiadó, 2009

A vezetői elkötelezettség megszerzése és megtartása

A könyv egyebek mellett a következő kérdésekkel foglalkozik: miben áll a szponzor szerepe és felelőssége, hogyan nyerhető meg valaki a szponzori szerepre, miként tartható fenn a szponzorálás, milyen legyen a kapcsolat az ügyfél oldali szponzorral, hogyan működjön a projekt irányító bizottság, miben áll a szponzorálás és a vállalati kultúra kapcsolata, hogyan kapható visszajelzés a szponzorálás végrehajtásáról, miként fejleszthető a szponzorálás, és hogyan segítheti a tudásmenedzsment a projektet.

Magyar kiadás - projektvezető és szaklektor: Pálvölgyi Lajos

A könyv kedvezményes megrendelése: megrendelés >>>

.

.

Projektmenedzsment útmutató (PMBOK® Guide) 3. kiadás

image

Project Management Institute, Akadémiai Kiadó, 2006

A kötet a PMI® közismert kézikönyvének, az „A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide)” harmadik kiadásának magyar nyelvű fordítása. A magyar terminológia kialakítását és a fordítás szakmai ellenőrzését a megjelenést megelőző évben több mint 30 önkéntes szakember végezte. A PMBOK® Guide a projektvezetők bibliájának is tekinthető megkerülhetetlen alapmű, amely ezzel a fordítással először vált elérhetővé magyar nyelven az olvasók számára. A könyv tartalmazza a projektmenedzsment amerikai ANSI szabványát is (ANSI/PMI 99-001-2004). A kötetet a PMI® rendszeresen frissíti.

Magyar kiadás - projektvezető és szaklektor: Pálvölgyi Lajos

Háttérbeszélgetés a magyar kiadás készítéséről: bővebben >>>

.

.

image

PMSZ Szakmai Teadélután (2018). Fotó: Csényi Sándor.

.

PMI, PMP, CAPM and PMBOK are registered marks of the Project Management Institute, Inc

image

KAPCSOLAT: Örömmel fogadjuk üzenetét ezen a címen: info@projecon.hu . Vagy e-mail küldéséhez kattintson ide >>>

(c) PROJECON Kft. Minden jog fenntartva.